Het bruidsboeket

Bloemen zijn eigenlijk niet meer weg te denken op een bruiloft. Het is een eeuwenlange traditie, alhoewel de traditie hier en daar gemoderniseerd is. Volgens de etiquette zoekt en betaalt de bruidegom een bruidsboeket uit. Op de dag van het huwelijk geeft hij dit aan zijn bruid. Tegenwoordig geldt dat de bruiden steeds vaker hun eigen invulling geven aan en wensen uiten bij de samenstelling van dit bruidsboeket. Er zijn zoveel mogelijkheden. De een mooier dan de ander.

Bruidsboeketten zijn er in vele materialen, vormen, kleuren, en prijsklassen. Het traditionele boeket dat samengebonden is, maakt tegenwoordig ook plaats voor boeketten van oude broches, knopen, parels, svarovski stenen… Je kunt het zo gek niet bedenken. Wist je trouwens dat de keus voor de kleuren van het boeket symbolisch iets vertellen?

Witte bloemen:  eenvoud, puurheid, reinheid, frisheid, helderheid, stilte, licht, kalmte, onschuld, natuurlijke liefde, volmaaktheid en vroomheid.
Gele bloemen: energie, activiteit, groei en kracht, warmte, zon, lente, nieuw begin. Het past bij een liefdevolle persoon, die straalt van vreugde en vrolijkheid.
Oranje symboliseert vrolijkheid, warmte en gezelligheid, maar ook zaken als optimisme, plezier, kracht, vitaliteit en energie. Oranje past bij aandacht, beweging, sportiviteit en feestelijkheid.
 Rode bloemen: liefde, romantiek, hartstocht, levenskracht, warmte, zwoelheid, verleiding, activiteit, stijlvol en luxueus. 
Roze bloemen: romantisch, teder, zacht en teer. Ook past de kleur bij blijdschap, geboorte en onschuld.
Paarse bloemen: waardigheid en voorbereiding, ernst en rouw, (hogere)macht en waardigheid.
Blauwe bloemen: onschuld, ruimte en eeuwigheid.
Kies je voor groene bloemen dan sta je voor jong leven, vruchtbaarheid, vrede, welvaart en hoop. Uiteraard kun je kleuren mixen.

Wij vinden het altijd erg leuk om een vleugje van de bruid te herkennen in de keus voor haar boeket. 

Ben je een klassieke bruid, meer modern en strak of ben je meer een vintagebruid en ga je voor een boeket gemaakt van oude broches met een emotionele waarde? Laat het ons weten!

bruidsboeket

Bruidsboeket 2

Is je dag nog niet geweest maar heb je wel al voor je hoe deze eruit moet komen te zien schroom niet en bericht ons.

 

Laat gerust een berichtje voor ons achter