Bruidshenna

Bij een Marokkaanse bruiloft hoort de traditionele hennadag. Vaak vindt dit een tot twee dagen voor de bruiloft plaats. In een besloten kring van familie en vriendinnen laat de bruid haar handen en voeten versieren met henna. De traditionele manier of juist een gedetailleerd patroon. Tijdens het hennafeest is er voor de familie en de vriendinnen van de bruid natuurlijk ook de mogelijkheid om henna te laten zetten.

Henna bestaat uit een groenkleurige poeder dat aangemaakt wordt met water tot een papje. Sommige bruiden kiezen ervoor om ook olie, citroensap, suiker en thee te gebruiken. De verschillende ingredienten zorgen er voor dat de kleur van de henna intenser wordt en langer blijft zitten. De henna kan op verschillende manieren worden aangebracht: middels de hand, een spuit of met een tube.

Er zijn vier grote hennastijlen te onderscheiden.

1                                De traditionele henna waarbij de henna op de handen en voeten wordt aangebracht zonder versieringen.

2                               Fessi stijl wordt gekenmerkt door de geometrische vormen en strakke lijnen. De dichtheid is vaak groot.

3                              De Khaliji staat bekend om haar ronde vormen. gebruik van bladeren en bloemen die als het ware worden ingevuld en uitgelijnd om een schaduweffect te creëren.

4                             De laatste stijl is de Mehndi. Deze stijl komt oorspronkelijk uit India. Bloemen, paisley en veel detailwerk zijn typerend voor deze stijl.

Afhankelijk van je smaak kun je de henna in diverse kleuren laten aanbrengen, maar ook met glitters of Swarovski stenen.  De regel is hoe langer je de henna laat zitten hoe roder het effect zal zijn.

De tarieven die een hennaya (vrouw die de henna aanbrengt) hanteert variëren enorm. Bruidshenna heb je al voor € 95  en kan oplopen tot € 200. De prijs hangt ook af of je eventuele decoratiesetten afneemt. Denk bijvoorbeeld aan de kaarsen, het laken met bijbehorende kussenslopen en tafelkleden. De hennaya kan het aanbrengen bij de gasten en reiskosten ook in rekening brengen. 

Pics & Co Fotografie is ook benieuwd naar jullie voorkeur. Waar heb jij op je hennadag voor gekozen of waar ga je voor kiezen als het zover is?

Pics & Co Fotografie-0672 

Henna2

Henna

Henna gast (10)

Henna gast (3)

Pics & Co

Laat gerust een berichtje voor ons achter