Recept- Beghrir

Recept Beghrir (Marokkaanse pannenkoeken)

 Voor ongeveer 20 pannenkoeken heb je nodig:

§  125 gram bloem

§  400 gram smida/griesmeel

§  20 gram gedroogde gist

§  snufje zout

§  3 dl melk

§  9 dl water

 Stap 1  Zeef de bloem, smida, snufje zout en de gist boven een grote kom.

Stap 2 Verwarm ondertussen de melk en water lauwwarm.

Stap 3 Maak een kuil in het mengsel van stap 1 en breek daar de eieren in.

Stap 4 Schenk de lauwwarme water en melk er al roerend bij

Stap 5Dek de kom goed af en leg op een warme plaats, of boven een kom met heet water totdat het beslag goed gerezen is.

Stap 6neem een koekenpan met antiaanbaklaag en verhit deze goed.

Stap 7Doe er dan een soeplepel beslag in en laat rustig bakken. Je kunt hem eventueel even omdraaien en de andere kant ook even bakken.

Stap 8Als de pannenkoek klaar is, leg deze dan weg op een bord of schone doek en houd de pan onder de koude kraan. Hierna neem je weer een soeplepel beslag en herhaal je de bak stappen. Ga door tot het beslag op is.

Garnering:

De pannenkoek kun je eventueel besmeren met olijfolie, stroop of honing.

 

Bsa7tkoum!

Pics & Co Fotografie-1725

Laat gerust een berichtje voor ons achter